Gyerekbarát alkotós eszközök és alapanyagok: „felesleges költeni erre…”

A napokban több komment is érkezett a hirdetésünk alá a Facebookon, hogy te úristen mennyire drágák az alkotós eszközök, alapanyagok és vannak sokkal olcsóbb alternatívák. Ekkor éreztük meg igazán, hogy mennyire fontos a mi küldetésünk.

Természetesen vannak olcsóbb alternatívák, és soha nem is mondtuk, hogy nincsenek. Csak mi nem választanánk a saját gyermekünk számára. Ezért természetesen Neked sem fogjuk jó szívvel ajánlani.

Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy miért nem. Bepillanthatsz abba a folyamatba, hogy milyen szempontok mentén döntünk egy-egy alkotós eszköz és alapanyag kínálatba helyezése vagy mellőzése mellett.

Ahogy azt az oldalunk kínálatából láthatod, mi nem egy márka mellett tettük le a voksunkat, amit márkahű kereskedőként a profit érdekében értékesítünk, hanem épp ellenkezőleg! A boltba csak azok a termékek kerülhetnek, amelyeket mi magunk kipróbáltunk, majd gyerekcsoportokon is teszteltünk és átmentek a mi szűrőinken, amelyek a következők:

Illeszkedik a gyermek kezébe/kezéhez az adott alkotós eszköz?

Elsődleges, hogy hogyan áll a gyerek kezében. Lehet bármilyen szép, ha a gyermek nem tudja megfelelően tartani, akkor nem választjuk.

Megfelelő nyomot hagy az alkotós alapanyag?

Mennyire szépen pigmentált és hagy könnyen nyomot a papíron. A gyermekek alkotós folyamatainak ez nagyon fontos szempontja, a határozott nyomhagyás öröme.

gyerekbarát alkotós eszközök és alapanyagok
gyerekbarát alkotós eszközök és alapanyagok

Van CE minősítése ?

Az olcsó termékek nagy részének ilyen nincsen. De ha van is, nem olyan szigorú ellenőrzés sorozaton ment át érte, mint például az olasz Carioca minősítetten gluténmentes festéke.

Aminek nincs CE minősítése, az nálunk nem kaphat helyet a polcon. Egyrészt a kicsik mindent is megkóstolnak, ezért nagyon nem mindegy, hogy mi van bennük.  Másrészt az ovisok már nem eszik meg, de a bőrükön keresztül ugyanúgy felszívódik a kőolajszármazék- és nehézfém szennyezet anyag!

A gyermeked bőre az első néhány évben pont ezekkel az eszközökkel és alapanyagokkal fog a leggyakrabban találkozni! 

Hosszú ideig használható?

Ez is egy nagyon fontos szempont. Nem egy olyan olcsó terméket teszteltünk,  amelyben több anyag volt mint a minőségi termékben y és mégis hamarabb elfogyott. Egyszerűen azért, mert jól kinéző mennyiséggel próbálják a minőség hiányát ellensúlyozni.  Pedig ezeknél a terméknél határozottan igaz az, hogy nem az űrtartalom határozza meg a tartósságot. Ezért az alkotós csomagjaink garantáltan hónapokig hű társa lehet a gyermekednek az otthoni alkotás során.

Kimosható a ruhából?

Ez régen is fontos kérdés volt, de amióta elképesztő módon megdrágultak a ruhák, még fontosabb szempont lett a kimoshatóság. Ezeknek a termékeknek mindegyike kimosható. Igazából már azzal spórol az ember, hogy nem kell soha emiatt ruhákat kiselejteznie.

Oldószermentesek a termékek?

Azt tudtad, hogy számos ragasztó oldószeres, amely a bőrrel érintkezve is veszélyes? És azt, hogy a folyékony ragasztó már belélegezve is kárt tud okozni a szervezetben? – Ez pedig nem oké!

Az ár kis túlzással nem számít

Igen, bevalljuk őszintén, hogy az ár nem szempont nálunk, amikor a legjobb alkotós eszközök, és alapanyagok után kutatunk. Nem azért, mert azt gondoljuk, hogy mindenki kőgazdag, és a kiszsebben is több pénzt tart. Hanem mert az elmúlt 7 évben sok 1000 gyermekkéz bebizonyította, hogy hosszútávon nincs ennél jobb megoldás. Rövidtávon lehet nyerni valamennyit az olcsóbb termékekkel. Pont addig, amikor az negyed annyi idő alatt elfogy, tönkremegy, és megtapasztaljátok az első csalódásokat.

Most jöhetnénk azzal az elcsépelt kijelentéssel,  hogy a minőséget mint mindenhol, itt is meg kell fizetni. De mi máshonnan közelítenénk.  Onnan, hogy a minőségi termékek a gyermekeknek készített eszközök és alapanyagok területén mindig jobb megoldások hosszútávon, mint az olcsó alternatívák. Hiszen gondolj bele.  

Ezeknek a kritériumoknak ennél olcsóbb termékek nem tudnak megfelelni. Az elmúlt években több tucatot kipróbáltunk, és mind elvérzett általában több területen i

Figyelünk a visszajelzésekre:

Van egy több 100 fős online alkotós klubunk, ahol rendszeresen kapunk és kérünk is őszinte visszajelzéseket. Mert nincs annál hitelesebb vélemény, mint azoknak a tapasztalatai, akik napi szinten használják ezeket a termékeket.

Nézd csak:

Kipróbált, jó minőségű dolgokat vettem (lemosható, kimosható, nem allergizál), sikerélménye van a gyerkőcnek vele, (ezeket az tudja igazán értékelni aki kapott már rokonoktól olyat ami nem jött le, vagy nem tudott vele a gyerkőc alkotni ) és titeket is támogattalak vele.

-Anita

Olyan csomagokat állítottatok össze, amiben hasznos dolgok vannak. Nem kellett úgy vásárolni, hogy az adott csomagban sok más haszontalan dolog is van. Minőségiek a termékek, valóban eltávolíthatóak a ruhából!! Ezt ma is tapasztaltuk a fenyőfa készítés során, mivel az én gyermekeim nem hajlandóak ruhavédőt viselni. 🙂

Illetve, hogy az adott korosztálynak biztos, hogy pl. a legalkalmasabb kézbe való, formájú ecsetek.. Stb.. kerülnek eladásra. Nálunk a kisfiamnak a finommotorika területén elmaradásai vannak, de a tőletek vett szivacs ecsettel, másik ecsettel eddig még mindig szívesen festett.

– Mariann

Általatok letesztelt (pl. tényleg lemosható, kimosható az adott termék), jó minőségű, megbízható, tartós, baba/gyerekbarát termékekről van szó, amikkel mindkét gyermekem szívesen alkot, mindezt egy helyen tudtam megvenni . 🙂

– Edina

Nem akarunk meggyőzni, csak mutatunk egy másik nézőpontot

Lehet, hogy neked a fenti „ellenőrzési pontok” nem fontosak. Ez is teljesen rendben van. Viszont, ha ezek a dolgok neked is fontosak, akkor bátran válogass a boltban található gyerekbarát alkotós eszközök és alapanyagok között, mert sok örömet fognak okozni Nektek.

Komplett, hónapokra elegendő megoldás korosztályok szerint:

Ha tetszett, kérjük értékeld a munkánkat egy megosztással!

Megosztom Facebookon
Megosztom Twitteren
Megosztom LinkdInen.
Megosztom Pinteresten
Zsófi és Szabi

Zsófi és Szabi